PDA

ARŞİVDEN ÇIKIP FORUM GÖRÜNÜMÜNDE KONUYA ULAŞMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ -- > : [Bilgi] S3 ve tüm Samsunglar için Sammobileden Orjinal/Firmware Rom indirip kurma(Açık anlatım)



R@MaZaN
18.06.13, 23:47
Bu konuyu acemilere hitap ederek anlatıyorum hiç bilmediklerini varsayarak...

# Bu işlemi yapmadan once cihaz hafizasindaki resim, *****, özel dosyalar vb şeyleri pc ye, yada sd karta atiniz.!
--------------
islem 1 pc hazırlığı:
Burdan romu indirip pc ye, zipden cikartiriyoz icindeki md5 tar dosyasini.
http://www.sammobile.com/firmwares/2/
(ülke, cihaz modeli seçip download yapacagiz sammobile da üyeliğiniz varsayiyorum)

Odin programını pc ye indiriyoruz.
(odin pc ile telefona rom, kernel, root, recovery gibi yükleme islerini yapan araci programdır)
http://forum.xda-developers.com/attachment.php?attachmentid=581913&d=1304094576.

işlem 2 telefona yükleme:
*Telefon açıksa/aciliyorsa, Ayarlar/ Gelistirici seçeneklerden "usb hata ayiklamayi" aciyoruz.
*Kapatiyoruz telefonu.
*Ses kisma+ orta home tuşu+ güç tuşuna basili tutup Download moda alıyoruz.
-Ses açmaya 1 kez bastik devam ettik, ve (downloading now) yazdi.

*Odini ac,
*Usb kablosunu bagla telden pcye.
*Odin telefonu görmüşse.
*Pda tikla odinde.
*Indirdigimiz romu/ zipden çıkardığımiz md5 dosyasını- sonu Tardir onu seçiyoruz...
* Bismillah deyip Start yapiyoruz odinden ve bekliyoruz....
Yükleme biter telefon reset atar ve ilk açılış 3 5 dakika sürebilir.
Bitti..
Kolay gelsin...

Skype hizmetimiz yoktur :)

Not: pc de samsung driverleri kurulu deilse görmeyebilir odin. (yüklemek gerekir kiesden veya manuel) ve işlemlere baştan yeniden başlanır.





Aşırı zor şartlar altında mecburen Tapatalk'dan gönderildi.

fatihya
18.06.13, 23:59
Hocam eline koluna sağlık bu işten anlamayanlar sıfırdan kolaylıkla rom yükleyebilirler. Benzer bir konu Note 2 bölümünde açılmıştı belki buradan da faydalanmak isteyenler okur.

http://www.444android.com/samsung-galaxy-note-2-rom-teknik-bilgi-ve-destek/5964-galaxy-note-ii-orjinal-rom-yukleme.html

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

exup86
19.06.13, 00:05
Eline sağlık güzel bir konu olmuş...

Erdem24
19.06.13, 00:21
Eline sağlık hocam

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

Nejat
19.06.13, 00:22
adam tapatalkdan ölümcül konular açıyor, helal olsun. ELLERİN dert görmesin

R@MaZaN
19.06.13, 00:38
Teşekkürler iltifatlariniz tavan yapti :)
Bugün durgun bi gün oldu yağmurdan dolayi...
Inşallah faydası olur lazim olanlara.

Aşırı zor şartlar altında mecburen Tapatalk'dan gönderildi.

HeaveN
19.06.13, 01:10
Eyw bro.

GT-S7500 cihazımdan gönderildi

GangsterSquad
16.07.13, 12:06
Bu işlemi yaptığımızda tam olarak neler değişecek acaba?

R@MaZaN
27.07.13, 16:36
Bu işlemi yaptığımızda tam olarak neler değişecek acaba?

Uzun lafın kısası, herşey silinip sorunsuz çalışan sistem yüklemesi yapilarak yeni telefon almişiniz gibi olacak

Aşırı zor şartlar altında mecburen Tapatalk'dan gönderildi.

cengoakca
18.10.13, 04:53
siteye nasıl üye olunuyor

Nejat
18.10.13, 08:31
siteye nasıl üye olunuyor

Sağ üst köşede login or register var register a bas gerekli yerleri doldur. Mail Aktivasyonu yap tamamdır. Fakat bazen üye olduğun halde giriş kabul etmiyor

SM-N9000Q üzerinde Tapatalk ile gönderildi

cengoakca
18.10.13, 11:12
tmm saol

cengoakca
18.10.13, 11:16
s3 gt-ı9300 turkiye olan için indirdim tilde ana bant üsürümü 9300XXELLA YAZIYOR indirdiğim de ise XXEMF6 yazıyor herhangi bir sorun çıkarmı acaba şimdiden teşekkürler yardım için

R@MaZaN
18.10.13, 11:40
s3 gt-ı9300 turkiye olan için indirdim tilde ana bant üsürümü 9300XXELLA YAZIYOR indirdiğim de ise XXEMF6 yazıyor herhangi bir sorun çıkarmı acaba şimdiden teşekkürler yardım için

Hayır çıkmaz anlatılan şekilde kurunuz.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
18.10.13, 11:44
tamam teşekkür ediyorum hepinizden allah razı olsun yükleyince sonucu yazarım

R@MaZaN
18.10.13, 11:53
tamam teşekkür ediyorum hepinizden allah razı olsun yükleyince sonucu yazarım

Saol sendende kardeşim. Bekliyoruz sonucu.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
18.10.13, 13:24
frimware yüklemesi bitti harfi harfine uyguladım şebekem yok yarım saat oldu

Nejat
18.10.13, 13:39
frimware yüklemesi bitti harfi harfine uyguladım şebekem yok yarım saat oldu

İşlemi yapma sebebi ne idi

SM-N9000Q üzerinde Tapatalk ile gönderildi

R@MaZaN
18.10.13, 15:12
frimware yüklemesi bitti harfi harfine uyguladım şebekem yok yarım saat oldu

recovery girip wipe yapın. olmazsa yeniden yükleyin.
cihaz türkiyedenmi alınmıştı? klon imei falan yoktu inşallah.

*** edit: sdkartı ve simkarti çıkarıp deneyiniz ikinci yüklemeyi yaparken odinden.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
18.10.13, 15:35
sorun şu hat içinde arıyosun çalıyor ama telde sebeke yok
türkiyeden almıştım yükledim şebeke gitti format attım olmadı servise verdim orjinal sürüm yüklü bi sıkıntı olmaz inşallah ilginiz için teşekkür edirim

R@MaZaN
18.10.13, 16:07
sorun şu hat içinde arıyosun çalıyor ama telde sebeke yok
türkiyeden almıştım yükledim şebeke gitti format attım olmadı servise verdim orjinal sürüm yüklü bi sıkıntı olmaz inşallah ilginiz için teşekkür edirim

Hiç root yapilmadiysa counter(sayaç) temizse sorun çıkmaz ama sanırım kendinizde sorunu çözebilirdiniz.

Acaba sorun telefondamiydi başka sımkart denedinizmi ? imei duruyormuydu? firmware yüklemesinde uçan imei çözümü forumda mevcuttu vs vs.

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
19.10.13, 00:12
Hiç root yapilmadiysa counter(sayaç) temizse sorun çıkmaz ama sanırım kendinizde sorunu çözebilirdiniz.

Acaba sorun telefondamiydi başka sımkart denedinizmi ? imei duruyormuydu? firmware yüklemesinde uçan imei çözümü forumda mevcuttu vs vs.


SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

usta ilgin için gerçekten minnettarım ime duruyodu silinmedi rot da yapmadım tel çok donuyodu yazılımı yeniden kurayım dedim bu sefer şebeke yok ama başka telden arayınca calıyordu fakat benim tel çalmıyordu evet sizin yardımınızla çözerdik ama madem garantisi var onlar ugraşsın:D yardımlarınız için saolun allahrazı olsun.

R@MaZaN
19.10.13, 00:17
usta ilgin için gerçekten minnettarım ime duruyodu silinmedi rot da yapmadım tel çok donuyodu yazılımı yeniden kurayım dedim bu sefer şebeke yok ama başka telden arayınca calıyordu fakat benim tel çalmıyordu evet sizin yardımınızla çözerdik ama madem garantisi var onlar ugraşsın:D yardımlarınız için saolun allahrazı olsun.

Sizdende Allah razı olsun lafimi olur.
Yani garanti işe yarasin bari:)

SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

ugurkeser
19.10.13, 00:22
güzel konu açmışsın eline saglık üstad

cengoakca
19.10.13, 13:11
acaba kazıklandımmı orjinal diye aldım ımeı numarısı klon yada degiştirilmiş olabirmi arkadaşlar internneten araştırdım imei degişen teller de bu sorun oluyormuş yani frimware yükleyince şebekesi gidiyormuş yorumlarınızı bekliyorum..

Nejat
19.10.13, 13:54
acaba kazıklandımmı orjinal diye aldım ımeı numarısı klon yada degiştirilmiş olabirmi arkadaşlar internneten araştırdım imei degişen teller de bu sorun oluyormuş yani frimware yükleyince şebekesi gidiyormuş yorumlarınızı bekliyorum..

*#06# yapınca yazan IMEI ile batarya altında ki IMEI farklı mı?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
19.10.13, 14:03
*#06# yapınca yazan IMEI ile batarya altında ki IMEI farklı mı?

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi


tamam usta servisten gelince bakıcam daha önce aklıma gelmedi saol

cengoakca
24.10.13, 22:06
merhaba arkadaşlar tel servisten geldi şebele sorunu cozulmus ama supersu biye bi pro yüklenmiş biraz baktım nedir diye root yapmak için kullanılıyormuş sizce ne olmuş olabilir

Nejat
24.10.13, 22:22
merhaba arkadaşlar tel servisten geldi şebele sorunu cozulmus ama supersu biye bi pro yüklenmiş biraz baktım nedir diye root yapmak için kullanılıyormuş sizce ne olmuş olabilir

Servis telefonu root mu etmiş. :) garanti dışına çıkartan bir işlemdir bu.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

bark_41
24.10.13, 22:27
Imei kontrolu yap.
Batarya altindaki etiketteki imei ile *#06# yapip kontrol et.karşılaştır.
Sonrada internetten imei sorgulama yap kontrol et.


Super user veya süper su varsa bu iste bi terslik var.
Hic bi servis telefonu rootlamaz.zaten rootlu telefonlar garanti kapsamina alinmaz.
Büyük ihtimal senin telefona imei klonlamislar.
Ayrica Telefonun guncelleme bölümünde güncellemeyi dene bakalim.
Büyük ihtimal modifiye edilmis cihaz diyecek.
Yani dostum seni üzmek istemem ama senin telefoncu servise gönderdim ayagi yapmış ve rootlayarak imei çakmış.
Rootlamalarında ki sepep güncellemenin önünü kesip imei uçmasını engellemek.
Benim bi arkadaş da aynen bu şekilde s3 kullaniyor.:(

cengoakca
24.10.13, 22:38
Imei kontrolu yap.
Batarya altindaki etiketteki imei ile *#06# yapip kontrol et.karşılaştır.
Sonrada internetten imei sorgulama yap kontrol et.


Super user veya süper su varsa bu iste bi terslik var.
Hic bi servis telefonu rootlamaz.zaten rootlu telefonlar garanti kapsamina alinmaz.
Büyük ihtimal senin telefona imei klonlamislar.
Ayrica Telefonun guncelleme bölümünde güncellemeyi dene bakalim.
Büyük ihtimal modifiye edilmis cihaz diyecek.
Yani dostum seni üzmek istemem ama senin telefoncu servise gönderdim ayagi yapmış ve rootlayarak imei çakmış.
Rootlamalarında ki sepep güncellemenin önünü kesip imei uçmasını engellemek.
Benim bi arkadaş da aynen bu şekilde s3 kullaniyor.:(


saol kardeş ımeı sorgulamada kayıtlıdır diyor o nasıl oluyor ozaman

bark_41
24.10.13, 22:42
Şimdi sen batarya altindaki etiketteki yazan imei ile
*#06#tuşlayip oradaki çıkan imei karsilastirdin mi ikiside aynımı imei lerin?

cengoakca
24.10.13, 22:44
evet kardeşim

bark_41
24.10.13, 22:48
ikiside aynı ise imei konusunda problem yok.
Telefon ayarlar hakkında kismindan telefonu guncelle kismini denedinmi?
İnternetten sorguladığında orda ne yaziyor şöyle yazması lazım.
" imei no kayıtlıdır.
İthalat yoluyla kayıtlı"
Üretici firma kısmindaki bilgiler dogrumu telefonun modeli ve markası?

cengoakca
24.10.13, 22:49
ikiside aynı ise imei konusunda problem yok.
Telefon ayarlar hakkında kismindan telefonu guncelle kismini denedinmi?
evet modifiye edilmiş diyor

bark_41
24.10.13, 22:57
İnternetten sorguladığında orda ne yaziyor şöyle yazması lazım.
" imei no kayıtlıdır.
İthalat yoluyla kayıtlı"
Üretici firma kısmindaki bilgiler dogrumu telefonun modeli ve markası?

cengoakca
24.10.13, 23:01
İnternetten sorguladığında orda ne yaziyor şöyle yazması lazım.
" imei no kayıtlıdır.
İthalat yoluyla kayıtlı"
Üretici firma kısmindaki bilgiler dogrumu telefonun modeli ve markası?

evet model gt-ı9300 yazıyor
üretici samsung korea pazar
bunlar yazıyor kardes

bark_41
24.10.13, 23:14
Nejat hocamın dediği gibi servis root yapmiş.root ise garanti yi bozar.Sen daha sonra telefonunla ilgili bi sorun oldugunda ve servise verdiginde "Telefonuza garantiden cikaran yazilim yüklemissiniz.root yapmışsınız diyerek garanti dışına cikarabilirler, Ayrica 1, 2 Aya kalmaz Android 4.3 sürümü çıkacak ve siz rootlu oldugundan bu guncellemeyi alamayacsksiniz.

imei de sıkıntı yok görünüyor bu durumda.

cengoakca
24.10.13, 23:19
Nejat hocamın dediği gibi servis root yapmiş.root ise garanti yi bozar.Sen daha sonra telefonunla ilgili bi sorun oldugunda ve servise verdiginde "Telefonuza garantiden cikaran yazilim yüklemissiniz.root yapmışsınız diyerek garanti dışına cikarabilirler, Ayrica 1, 2 Aya kalmaz Android 4.3 sürümü çıkacak ve siz rootlu oldugundan bu guncellemeyi alamayacsksiniz.

imei de sıkıntı yok görünüyor bu durumda.


peki hocam zaman ayırdıgınız icin teşekkürler allahrazı olsun ne yapmamı tavsiye edersiniz_?

bark_41
24.10.13, 23:29
Bana servisin root yapması cok tuhaf geliyor.
Sizin yerinizde olsam telefonu root yapmişiniz bu yasal degil ve ayrica garantiden cikaran bi islem oldugunu halde bunu neden yaptiklarini sorarim.
Ve bu işlemi iptal etmelerini, cunki yeni guncellemeleri almasına engel oldugunu.Rootlu cihazlarda modifiye edilmis cihaz yazar.digerlerinde guncelleme varsa indirir yüklersin.
Yada" yeni guncelleme yok cihaziniz guncel" der.
Eğer root edeceksen de kendin yap.
Sitede root işkemi ve tekrar orjinale donme islemleri tek tek anlatılıyor.
Ben açikcası servisin root yapmasına kıllandım.
Yerinde olsam o servisi samsung a şikayet bile ederim.

cengoakca
24.10.13, 23:32
hocam son bi soru unroot yapsam ımeı yine ucarmı sebeke sorunu cıkar mı acaba

cengoakca
24.10.13, 23:35
Bana servisin root yapması cok tuhaf geliyor.
Sizin yerinizde olsam telefonu root yapmişiniz bu yasal degil ve ayrica garantiden cikaran bi islem oldugunu halde bunu neden yaptiklarini sorarim.
Ve bu işlemi iptal etmelerini, cunki yeni guncellemeleri almasına engel oldugunu.Rootlu cihazlarda modifiye edilmis cihaz yazar.digerlerinde guncelleme varsa indirir yüklersin.
Yada" yeni guncelleme yok cihaziniz guncel" der.
Eğer root edeceksen de kendin yap.
Sitede root işkemi ve tekrar orjinale donme islemleri tek tek anlatılıyor.
Ben açikcası servisin root yapmasına kıllandım.
Yerinde olsam o servisi samsung a şikayet bile ederim.

haklısın usta zaten o servise bi ugrayacam

R@MaZaN
25.10.13, 01:02
peki hocam zaman ayırdıgınız icin teşekkürler allahrazı olsun ne yapmamı tavsiye edersiniz_?

Triangle away kur.
Reset counter yap.(yani download moddaki sayacı sifirla)
Sonra recovery den full wipe format yap.
Sammobile den s3 için güncel Türkiye firmware indir.(Bu konudaki ilk mesaj)
Odin ile romu yükle pc den.
Telefon orjinal rom kuruldu garanti kapsamına girdi ve guncellemeride alir...

Takildiginiz yerde sorunuz her şekil hallederiz.
Kolay gelsin.



SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

cengoakca
25.10.13, 12:40
Triangle away kur.
Reset counter yap.(yani download moddaki sayacı sifirla)
Sonra recovery den full wipe format yap.
Sammobile den s3 için güncel Türkiye firmware indir.(Bu konudaki ilk mesaj)
Odin ile romu yükle pc den.
Telefon orjinal rom kuruldu garanti kapsamına girdi ve guncellemeride alir...

Takildiginiz yerde sorunuz her şekil hallederiz.
Kolay gelsin.



SM-N9005 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

oncelikle yardımlarınız için hepinizden allahrazı olsun sammobileden orjinal sürüm indirip kurmuitum sebeke gitmişti hangi yontem olursa olsun hangi romu kurarsam kurayım şebeke gidiyor

Erdem24
25.10.13, 15:33
arıza patch işe yaramıyor mu kardeşim?
eğer öyleyse IMEI uçmuş olabilirsanırım efs yedeğiniz de yok

ugurkeser
28.10.13, 23:22
benim efs yedegim yok teli root lamayı düşünüyorum odin ile yaparsm efs uçarmı acaba arkadaşlar yardımcı olursannız sevinirim

Erdem24
29.10.13, 12:55
uçmaz kardeşim.
çünkü önceden yedek alırsınız.

ayrıca odinle önce recovery flaşlayacaksınız, sonra recovery'den root dosyasını flaşlayacaksınız, bunlar efs'yi götürmz. ama rom yüklemeden önce nandroid yedek ve efs yedek almayı unutmayn.

ugurkeser
02.11.13, 13:09
uçmaz kardeşim.
çünkü önceden yedek alırsınız.

ayrıca odinle önce recovery flaşlayacaksınız, sonra recovery'den root dosyasını flaşlayacaksınız, bunlar efs'yi götürmz. ama rom yüklemeden önce nandroid yedek ve efs yedek almayı unutmayn.


usta kusura bakma acemiyim biraz şimdi elimde efs yedek yok yedek almak istiyorum efs ucmustu bi keserin de root yapar ken nasıl root yaparsam efs ucmaz

R@MaZaN
02.11.13, 13:58
usta kusura bakma acemiyim biraz şimdi elimde efs yedek yok yedek almak istiyorum efs ucmustu bi keserin de root yapar ken nasıl root yaparsam efs ucmaz

Odinden cf auto root dosyasını flashla PDA ya koyup. (chainfire in cf auto root) sonra recovery flashla ve backup al hemen.
root dosyasını bulamazsanız uygun olanı,Ayarlar> Cihaz hakkındaki yerin ss sini ekleyin yardimci olurum.

SM-N9005 üzerinde Tapatalk ile gönderildi now Free ('http://tapatalk.com/m?id=10')