PDA

ARŞİVDEN ÇIKIP FORUM GÖRÜNÜMÜNDE KONUYA ULAŞMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ -- > : Sp flash tool restore?



muratbat
28.09.15, 21:25
Merhabalar;
Geçen sene telefonumu servise verdiğimde replika bir telefon almıştım. Şimdi telefonum yine bozuldu mecbur ona geçtim tekrar. Ancak onu da sp flash tooldaki format sekmesinden formatladım (bütün bölümleri sildiğini bilmiyordum). Elimde sp flash tooldan memory readback kullanarak alınmış bir Rom_0 dosyası var. Cihaz mtk 6592 sp flash tool görüyor. bu dosyayı mtk tools dan sanırım parçalamak gerekiyormuş. ancak dediğim gibi telefon açılmadığı için mtk görmüyor. bu yedeği nasıl yükleyebilirim?

ByMotsan
29.09.15, 10:44
selamlar;
Benim bildiğim kadarı ile memory kısmından alınmış bir yedeği geri yükleyemezsiniz. Write memory kısmıda yok. Needromdan uygun rom bakmanızı öneririm.

muratbat
29.09.15, 13:21
selamlar;
Benim bildiğim kadarı ile memory kısmından alınmış bir yedeği geri yükleyemezsiniz. Write memory kısmıda yok. Needromdan uygun rom bakmanızı öneririm.
o aldığım yedeği mtk droid tools ile parçalayıp atılıyor hocam bir kaç ***** izledim. Ama benim telefon açılmadığından başka bir telefonla parçalasam olur mu ?

ByMotsan
29.09.15, 16:18
Daha önce bu linkde (http://www.444android.com/showthread.php/11407-MTK-Droid-RootTools-ile-Yedek-Alma-ve-SP-Flash-Tool-icin-Backup-Olusturma) anlatılmış naısl olduğu bunun dışında da yapılan işlemlerle hatırlamıyorum yedek alınıpda yazılım atılacağı. Box larla oluyor onlarda full yedek ister tek parça. yine dediğimi tekrarlıyorum needrom a bakın bence.

muratbat
29.09.15, 20:49
Daha önce bu linkde (http://www.444android.com/showthread.php/11407-MTK-Droid-RootTools-ile-Yedek-Alma-ve-SP-Flash-Tool-icin-Backup-Olusturma) anlatılmış naısl olduğu bunun dışında da yapılan işlemlerle hatırlamıyorum yedek alınıpda yazılım atılacağı. Box larla oluyor onlarda full yedek ister tek parça. yine dediğimi tekrarlıyorum needrom a bakın bence.
Hocam marka model falan bilmediğim için ne diye bakacağımı bilmiyorum. Aynı telefondan buldum bir tane daha mtk dan yedeğini alıp sp den kurmayı düşündüm. ancak mtk o telefonu görmüyor driver falan kurulu başka telefonu görüyor onu göörmüyor. App yoluyla alabilir miyim yedek?

ByMotsan
30.09.15, 08:01
linkde verilmiş olan program ile ***** yu izleyin. Çalışan telefonu pc görmüyorsa şu nedenlerden dolayı görmüyordur.
1- hata ayıklama modu açık veya aktif değildir.
2- düzgün driver tanımamıştır.
3- adb mod driver tanıdı ve program görmüyorsa adb komutu ile bir başka program çalışıyordur. Portu yada telefonu meşgul ettiğinden dolayı görmez bu nedenle görev yöneticisinden çalışan programı bulup kapatmalısınız.

bu 3 maddeyi tamamladıysan kesinlikle görecektir.
mtk cihazlarda yedek almanın püf noktası telefon içine en az 4gb lık hafıza kartı takılı olması gerekir. Bazı cihazların emmc yazılımı daha geniş 8 veya 16gb bu cihazlarada bu alandan daha büyük bir hafıza kartı takmalısınız.
root yapıp yedek alırsınız. Almış olduğunuz yedeğide convert edip sp tooldan atarsınız.
Bu işlem ve bilgi eskidir hatalarım olmuş olabilir aklıma gelenler bunlar.
yapamazsanız fazla zorlamayın çevrenizde telefoncu var ise görüşün elimizdeki boxlar bu işi çok kolaylaştırdı artık veya paralı destekden admin veya modlardan yardım isteyebilirsiniz.
ByMotsan...

muratbat
30.09.15, 16:40
linkde verilmiş olan program ile ***** yu izleyin. Çalışan telefonu pc görmüyorsa şu nedenlerden dolayı görmüyordur.
1- hata ayıklama modu açık veya aktif değildir.
2- düzgün driver tanımamıştır.
3- adb mod driver tanıdı ve program görmüyorsa adb komutu ile bir başka program çalışıyordur. Portu yada telefonu meşgul ettiğinden dolayı görmez bu nedenle görev yöneticisinden çalışan programı bulup kapatmalısınız.

bu 3 maddeyi tamamladıysan kesinlikle görecektir.
mtk cihazlarda yedek almanın püf noktası telefon içine en az 4gb lık hafıza kartı takılı olması gerekir. Bazı cihazların emmc yazılımı daha geniş 8 veya 16gb bu cihazlarada bu alandan daha büyük bir hafıza kartı takmalısınız.
root yapıp yedek alırsınız. Almış olduğunuz yedeğide convert edip sp tooldan atarsınız.
Bu işlem ve bilgi eskidir hatalarım olmuş olabilir aklıma gelenler bunlar.
yapamazsanız fazla zorlamayın çevrenizde telefoncu var ise görüşün elimizdeki boxlar bu işi çok kolaylaştırdı artık veya paralı destekden admin veya modlardan yardım isteyebilirsiniz.
ByMotsan...
Adb çalışıyor onda sıkıntı yok ancak mtk görmüyor. Mobogenie var çalışan o etkiler mi/ Birde twrp ve cmw ile yedek aldım nasıl sp flash uyumlu hale getirebilirim bunu öğrensem yeter bana. cevaplarınız içinde teşekkür ederim

ByMotsan
01.10.15, 09:45
Mobogeni çalışıyorsa tabiki etkiler. cwm ile yedek aldıysanız iş çözülmüş zaten. aynı cwm yi diğer cihaza yükleyin yedeğini aynı şekilde karta kopyalayım restore edin.

muratbat
01.10.15, 18:14
Mobogeni çalışıyorsa tabiki etkiler. cwm ile yedek aldıysanız iş çözülmüş zaten. aynı cwm yi diğer cihaza yükleyin yedeğini aynı şekilde karta kopyalayım restore edin.
Mobogenie ile bağlanmadığı zaman adb hiç görmüyor hocam mecbur açıyorum. CMW ile yedek aldım ama maalesef diğer telefon açılmadığı için ona rom manager kuramadım. Tek çarem aldığım yedeği sp flash uyumlu hale getirmem. Yardım edebilir misiniz bu konuda?
ekleme: TWRP ile aldığım yedekteki boot cache data uboot recovery system bölümlerini sp flash toola göstererek kurdum. Şuan ledler çalışıyor ve sarj oluyor telefon ama görüntü yok. Sanırım logo preloader mbr gibi seçenekler boş kaldığı için.

ByMotsan
03.10.15, 15:45
belkide cihazdan aldığınız yedek ile cihazdaki yazılım uyuşmadı. Ben çin s4 den gelen her cihazın yedeğini aldım yaklaşık elimde her işlemciden 3 4 adet yazılım oldu ve bunların hiç birini başka bir cihaza uyduramadım malesef o nedenle bilmediğiniz bir cihaza sadece benziyor diye başka cihazın yazılımını atmak biraz sıkıntı ki bunuda yaşadınız.
Tekrar söylüyorum. Siteden ücretli destek alabilirsiniz veya çevrenizde program ile uğraşan telefoncular vardır. Sorup irtibata geçin eğer yoksada çok uğrşıp kendiniz üzmeyin.
Saygılarımla ByMotsan...