PDA

ARŞİVDEN ÇIKIP FORUM GÖRÜNÜMÜNDE KONUYA ULAŞMAK İÇİN LİNKE TIKLAYINIZ -- > : Usta Arkadaşlara Güzel Bir Soru :)



jingles
09.02.15, 21:12
Arkadaşlar merhaba kullanmış olduğum samsung galaxy ace s5830 telefonuma imei atılmış.Cihazın imei nosunu kontrol ettiğimde cihaz nokia olarak gözüküyor.Hattım avea ve cihazın servis ayarlarını yüklediğimde bana gelen servis ayarları nokia telefon modeline göre geliyor.Ben gelen servis ayar mesajlarını silip kendim manuel olarak internet ayarlarını giriyorum bu sefer cihaz mobil internete girmiyor.Bu konu hakkında fikri olan varmı bu durumu nasıl çözerim.

Nejat
09.02.15, 21:18
Arkadaşlar merhaba kullanmış olduğum samsung galaxy ace s5830 telefonuma imei atılmış.Cihazın imei nosunu kontrol ettiğimde cihaz nokia olarak gözüküyor.Hattım avea ve cihazın servis ayarlarını yüklediğimde bana gelen servis ayarları nokia telefon modeline göre geliyor.Ben gelen servis ayar mesajlarını silip kendim manuel olarak internet ayarlarını giriyorum bu sefer cihaz mobil internete girmiyor.Bu konu hakkında fikri olan varmı bu durumu nasıl çözerim.

akıllı telefonda operatör servis ayarına ihtiyaç yok ki. bizler de note 2 ler de nuhnebi cihazların imeilerini kullandık. farklı bir sim kart takın. bir arama yapın ve kartınızı tekrar takın. ayarlar için mesaj gelince istemeyin. mobil şebeke bağlantı ayarlarında GSM-WCDMA mı yazıyor ona bakın ve sadece wcdma ile bir test edin. sorun yoksa bölgenizde 3g srunu var demektir

jingles
09.02.15, 21:23
akıllı telefonda operatör servis ayarına ihtiyaç yok ki. bizler de note 2 ler de nuhnebi cihazların imeilerini kullandık. farklı bir sim kart takın. bir arama yapın ve kartınızı tekrar takın. ayarlar için mesaj gelince istemeyin. mobil şebeke bağlantı ayarlarında GSM-WCDMA mı yazıyor ona bakın ve sadece wcdma ile bir test edin. sorun yoksa bölgenizde 3g srunu var demektir
*#*#4636#*#* yapıp telefon bilgisi kısmından demiş olduğunuz wcdma secip güncelle dediğimde bu sefer hat gidiyor , telefonu yeniden başlatıp deniyorum yine aynı şekilde hattım gelmiyor.Yani telefonu gsm modu hariç kullanamıyorum :roflmao:

utkubilal
09.02.15, 21:25
Avea da soyle bir problem olabiliyor arkadasim, wap ayari gonderiyorlar, onlarin gonderdigi ayari siliyosun, ariyorsun avea yi ben nete giremiyorum diyosun onlar sana normal net ayari tarif ediyorlar sende giriyorsun.

Isim avea internet apn internet baska hic bir seye gerek kalmiyor.

UtkuBilal

jingles
09.02.15, 21:30
Yalnız eşimin telefonuda avea aynı mekanda o 3g internete bağlanırken benim telefonum edge sürekli yani bağlantım yavaş.Bende bu sorunu imei atılan telefon nokia nın eski bir telefonu olduğu için diye düşünüyorum.Ama arkadaşlar sorunun bu olmadığını söylüyorlar.

ritimdekises
09.02.15, 21:37
*#*#4636#*#* yapıp telefon bilgisi kısmından demiş olduğunuz wcdma secip güncelle dediğimde bu sefer hat gidiyor , telefonu yeniden başlatıp deniyorum yine aynı şekilde hattım gelmiyor.Yani telefonu gsm modu hariç kullanamıyorum :roflmao:

Senin Sorunun Telefonun 3G 2100 Bandının Çalışmamasından Kaynaklanıyor Bana Göre. Başka Bir operatör Hattını Takıp Dene. Muhtemelen Aynı Sorun Devam Edecek. Sorun Yazılımsal da Olabilir. Donanımsal da. Benimde lg E975 Telefonum var 3g çekiyor ama 900 Band'ını Desteklemediğinden
2G Kullanamıyorum.

utkubilal
09.02.15, 21:40
senin dediğin de olabilir kardeşim, ritimdekises arkadaşımızın da dediği olabilir.
şans yaniiii:)

sar1
09.02.15, 21:42
öncelikle gsm operatörünü arayın yardım alın belki 3g aktif edilmeştir yada farklı bir kısıtlama vardır.

jingles
09.02.15, 21:44
öncelikle gsm operatörünü arayın yardım alın belki 3g aktif edilmeştir yada farklı bir kısıtlama vardır.
Online işlemlerden 3g kontrol ettiğimde açık olarak gözüküyor :)

utkubilal
09.02.15, 21:46
bir çözüm olabilecek fikir daha:)
sim kartınız ne durumda yenimi eskimi, ondan da kaynaklanıyor olabilirmi?

ritimdekises
09.02.15, 21:46
Online işlemlerden 3g kontrol ettiğimde açık olarak gözüküyor :)

Mobil Şebeke Ayarlarından Sadece 3G Yap ( CDMA, WCDMA Yazabilir Sende ) Şebeke Taraması Yap Bak Bakalım. Turkcell ve Vodafone Mu Var :)

jingles
09.02.15, 21:51
Hattım daha 3 aylık :) yeni geçiş yaptım.

- - - Ek olarak - - -


Mobil Şebeke Ayarlarından Sadece 3G Yap ( CDMA, WCDMA Yazabilir Sende ) Şebeke Taraması Yap Bak Bakalım. Turkcell ve Vodafone Mu Var :)

Ne yazık ki öyle bir seçenek yok sadece 2g ağları kullan diye bir secenek var oda pasif zaten , mobil veri için paket veri diye bir seçenek var onu aktif edince mobil bağlantı aktif oluyor .wcdma yaptığımda hattım gidiyor.

ritimdekises
09.02.15, 21:54
Manuel Şebeke Seçimi Yapamıyor musun ? Şebeke Ara Seçenekleri Yok mu?

sar1
09.02.15, 21:59
##002#
#330*0000#

bunları deneye bilirsiniz her işlem sonrası reset atın

jingles
09.02.15, 22:00
Manuel Şebeke Seçimi Yapamıyor musun ? Şebeke Ara Seçenekleri Yok mu?

Şebeke Arama yaptığımda diğer operatörleri görüyorum yalnız 3g seçebileceğim bir yer yok .

ritimdekises
09.02.15, 22:01
Şebeke Arama yaptığımda diğer operatörleri görüyorum yalnız 3g seçebileceğim bir yer yok .
Ekran Görüntüsü Atman Mümkün mü

jingles
09.02.15, 22:16
http://i58.tinypic.com/2m7j69f.jpg


http://i62.tinypic.com/28le5ok.jpg

http://i59.tinypic.com/2cpdlyf.png

- - - Ek olarak - - -


##002#
#330*0000#

bunları deneye bilirsiniz her işlem sonrası reset atın

Dediklerinizi yaptım fakat olmadı

ritimdekises
09.02.15, 22:16
http://i58.tinypic.com/2m7j69f.jpg


http://i62.tinypic.com/28le5ok.jpg

http://i59.tinypic.com/2cpdlyf.png

Son Resimdeki Yerden Sadece CDMA Yap Şebeke Ara. Kullandığın Operatör'ü Bulacak mı Bakalım

jingles
09.02.15, 22:19
Son Resimdeki Yerden Sadece CDMA Yap Şebeke Ara. Kullandığın Operatör'ü Bulacak mı Bakalım

şebeke araması yaptım avea buldu

ritimdekises
09.02.15, 22:21
şebeke araması yaptım avea buldu

Seninde Avea Sanırım. Stock Rom Yükleyip Modem Flashlarsan Düzeli Diye Düşünüyorum.

jingles
09.02.15, 22:22
Erişim Nokatsı Adları kısmından varsayılanu sıfırla dediğimde mobil ağa bağlanıyorum fakat bağlantı türü edge sürekli :)

- - - Ek olarak - - -


Seninde Avea Sanırım. Stock Rom Yükleyip Modem Flashlarsan Düzeli Diye Düşünüyorum.

Size zahmet olaçak ama biraz daha açarmısınız nasıl yapmam gerekiyor

ritimdekises
09.02.15, 22:26
Erişim Nokatsı Adları kısmından varsayılanu sıfırla dediğimde mobil ağa bağlanıyorum fakat bağlantı türü edge sürekli :)

- - - Ek olarak - - -



Size zahmet olaçak ama biraz daha açarmısınız nasıl yapmam gerekiyor

Forumda Anlatımlar Mevcut, Samsung Yazılım yükleme Hakkında Pek Bilgim Olmadığı için Yol Göstermek Doğru Olmaz. Forumda Anlatım Bulabilirsin Ama

jingles
09.02.15, 22:28
Forumda Anlatımlar Mevcut, Samsung Yazılım yükleme Hakkında Pek Bilgim Olmadığı için Yol Göstermek Doğru Olmaz. Forumda Anlatım Bulabilirsin Ama

Size ve diğer arkadaşlara yardımlarınız için teşekkür ederim iyi geceler .